MENÜ

COVID19 - Cégünk a vírushelyzet ellenére folyamatosan üzemel. A rendeléseket továbbra is a honlapról vagy e-mail-ben várjuk. #maradjotthon

3D Nyomtatható anyagok

 • PLA - Ajánlott

Általános felhasználású biodegradálható és biokompatibilis műanyag (politejsav). Kukoricakeményítőből állítják elő. Ideális 3D nyomtatószál minden tekintetben. Egyetlen hátránya a viszonylag alacsony 55-60 fokos üvegesedési hőmérséklet, ami miatt magasabb hőmérsékleten meglágyulhat a nyomtatvány. Amennyiben a magas hőmérséklet nem probléma, úgy mindenképpen ezt az anyagot javasoljuk. Rengeteg színben elérhető. Néhány mechanikai tulajdonsága (nagyobb a jobb):

 • Szakítószilárdság: 50 MPa
 • Hajlítószilárdság: 83 MPa
 • Hőállóság: kb. 55-60 C
Piros PLA Fekete PLA Élénk Zöld
 • ABS

Iparban gyakran elofurduló anyag, ezért a 3D nyomtatásban talán a PLA után a legmeghatározóbb anyag. Az akril-nitril-butaidénsztirol egy magas ütőszilárdsággal rendelkező 3D-s anyag. Hőállósága is magasabb mint a PLA-nak kb. 80-85 fok. Hátránya a PLA-val szemben, hogy nem biokompatibilis, nyomtatáskor kellemetlen szagot áraszt és legkiemelkedőbb hátránya, hogy fajlagosan 50%-al több időbe tellik a nyomtatás mint PLA-val. Szintén rengeteg színben elérhető, viszont csak abban az esetben ajánljuk 3D nyomtató alapanyagként ha a hőmérsékleti paraméterek megkövetelik. Acetonos oldatban felületkezelhető. Néhány mechanikai tulajdonsága (nagyobb a jobb):

 • Szakítószilárdság: 38 MPa
 • Hajlítószilárdság: 68 MPa
 • Hőállóság: kb. 80-85 C
 • HT-PLA

Egy erősített PLA alapanyag a 3DEE™ cég műhelyéből. A HT egyszer jelenti a High Temperature-t ami magas hőállóságot jelent (100C), továbbá a High Tensile-t is jelenti ami pedig a megnövelt mechanikai szilárdságra utal. Kitűnő lehet nagy igénybevételű alkatrészek 3D nyomtatásához. Sütéssel hőkezelhető, mellyel részben kristályos molekulaszerkezet alakítható ki a modellen belül ezáltatl tovább növelve a szilárdságot. Kétféle színben áll rendelkezésre: Natúr (sárgás-fehér) és Fekete. Mechanikai tulajdonságai:

 • Szakítószilárdság: 66 MPa
 • Hajlítószilárdság: 126 MPa
 • Hőállóság: kb. 100 C
 • Glow-in-the-Dark PLA

Fluoresszenciát tartalmazó 3D nyomtatóanyag. PLA alapanyaghoz sötétben foszforeszkáló anyagot kevernek, így érik el a kívánt hatást. Tulajdonságai közel azonosak a standard PLA-val. Világosban törtfehér szinte homályosan áttetsző színük van, sötétben a megfelelő "töltés" után zölden foszforeszkálnak. Az anyagot erős fényforrás segítségével tölthetjük fel. Ez a 3D-s anyag általában megtalálható a kínálatunkban.

 • WoodFil

Fa rostokat tartalmazó filament. Használatával rendkívűl élethű fa hatású alkatrészeket, maketteket és modelleket készíthetünk. Szilárdsága alacsonyabb a PLA-hoz képest. Például a Galaxis őrzői című filmből a Baby Groot kinyomtatásához ideális választás. 

 • BrassFil

Bronz őrleményt tartalmazó filament. Előnye, hogy bronz (szobor) hatású tárgyakat nyomtathatunk vele. Megfelelő a szilárdsága és a hőállósága is. A bronz csiszolással és maratással oxidálható, ezzel olyan felületeket hozhatunk létre mint például a Budai Vár Kupolája. 

 • StoneFil

50% kőport tartalmaző 3D nyomtatószál. Kő hatású modellek, makettek és tárgyak nyomtatásához ajánljuk. Pórózus tapintás érhető el vele, de mechanikai szilárdsága az adalékanyagok miatt erősen korlátolt. Kinyomtathatjuk vele akár a Stonhenge-t, természetesen jelentősen lekicsinyítve. 

 • ESD PLA

Antisztatikus PLA. Használata olyan környezetben ajánlott ahol fontos a termékek elektromos kisülés elleni védelme. Például mikroelektronikai laborok, autóipari tesztlaborok és egyéb ESD védelmet igénylő helyeken. Csak fekete színben érhető el. Ajánlott műszerdobozok, csipeszek, speciális szerszámok előállításához. 

 • HIPS

Jelentése: magas ütőszilárdságú polisztirén. Tulajdonságai hasonlóak az ABS-hez. Nyomtatási hőmérséklete és sebessége is közel azonos. A fő különbség abban rejlik, hogy a létrehozásánál Limonén oldatot használnak így az anyagot Limonén-be helyezve feloldódik. Ez lehetővé teszi olyan geometriák nyomtatását dupla extrúderes nyomtatókban amiket a hagyományos támasztékos megoldással eddig nem lehetett megvalósítani. Pl csapágy-csapágygolyók. Primer 3D anyagként is remekül megállja a helyét. Fekete és fehér színben találhatók meg kínálatunkban.

 • PETG

Glikol módosított Polietilén Tereftalát. PET-hez hasonló tiszta, átlátszó kivitel. Könyebben nyomtatható, homogénebb minőség és felületi egyenletesség jellemzi. A PETG 3D nyomtatóanyag ellenállóbb mint a sima PET, hő hatására sem vállik rideggé és nem szineződik el. Sterilizálható és kiemelkedően magas ütőszilárdsággal rendelkezik. Hőállósága kb. 90 fok. Az ABS és a PLA tulajdonságait ötvözi. Szintén rengeteg színben elérhető. Valamivel kisebb sebességen nyomtatható mint a standard PLA 3D nyomtatószál. 

 • TPE

Lágy, erősen rugalmas filament. Szakadási nyúlása akár 600% is lehet. Magas olvadási hőmérséklete lehetővé teszi akár nagy igénybevételű tömítőanyagok, szilentek 3D nyomtatására is, de készíthetünk belőle hajlítható csöveket, dizájner kellékeket is. Fekete színben mindig elérhető. Igény esetén fehér, szürke, piros, kék, zöld, testszínű kivitelekben is elérhető. 

 • TPU

Keményebb és kevésbé rugalmas kivitelű 3D nyomtatóanyag. Alkalmas lehet enyhén rugalmas alátámasztások, ütközők, tokok, tömítések nyomtatásához. Fekete és fehér színben érhetőek el kínálatunkban. Magas olvadási hőmérséklet, UV stabilitás. 

 • XT-CF20 Szénszálas filament

Szénszál erősített 3D nyomtatóanyag a ColorFabb™-tól. Alapja az Amphore 3D polimere, melybe 20%-ban kerül változó hosszúságú szénszál egyenletes eloszlásban. Magas szilárdság, a szénszálas termékekre jellemző matt fekete felület és mechanikai tulajdonságok. Magas olvadási viszkozitás és erő jellemzi. Kitűnő mérethelyesség és minőség. Csak fekete színben érhető el. 

 • ASA

Az egyik legjobb ABS alternatíva. Egyszerűbb, gyorsabb nyomtatás, hihetetlen ellenállóság a környezeti terhelésekkel szemben (Nincs napszívta sárgás fehér modell). Az ABS minden jó tulajdonságát megtartja és tovább növeli. Továbbra is felületkezelhető marad acetonos oldatban. Színválasztéka is az ABS-el azonos.

 • Egyedi Filament

Lehetőség van egyedi filamentekből való nyomtatáshoz. Például ha olyan filamentet használna ami nincs a kínálatunkban (szín, anyagfajta), úgy a kívánt filamentet beszerezzük, leteszteljük és a kért modellt kinyomtatjuk. Vagy ha Önnek rendelkezésre áll egy speciális filament ami nem beszerezhető, úgy egy megbeszélt helyszínen átvesszük a filamentet és abból nyomtatunk. Ilyen esetekben egyedi árat számítunk. 

Kiváló, precíz 3d megoldásra van szüksége?
Kérje gyors ajánlatunkat!